Сряда,

Потушиха голям пожар в Драгоманското блато

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
A
A
A

Мащабен пожар обхвана част от Драгоманското блато снощи. В местността влизат защитени територии и видове животни. Кметът на Драгоман Андрей Иванов съобщи, че пожарът е напълно Напълно потушен и няма опасност за населението.

Според Андрей Иванов една трета от територията на блатото е унищожена. “Основно блатната растителност, част от дървесината, която е вътре в блатото, всичките ни съоръжения – кулата ни за наблюдение на птици, мостчетата за разходка на туристите. Това всичко е унищожено, трябва да се изгражда наново. Логиката води натам, че това е умишлен палеж, тъй като в този час от тъмно при минус пет градуса – не вярвам да има каквито и да е предпоставки за небрежност“, каза той.

“Просто някой има интерес да извършва тези деяния постоянно. Тази година, която тече, това е втори палеж. В рамките на шест месеца – трети палеж. Трябва органите да си вършат работата по-задълбочено“, каза Иванов.

Кметът на Драгоман съобщи още, че версиите са за  умишлено предизвикан пожар от бракониери или от укриващи се там бежанци.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички