Отварят се още паркове в София

Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова

Отварят се още паркове в София | StandartNews.com

Предстои отварянето за посещения на още паркове в София, между които парк "Възраждане". Заради ремонта в Западен парк, специално за майки с колички от утре ще бъде отворен парк "Света Троица". Това съобщи в интервю за Би Ти Ви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът изрази надежда, че достъпът до планината Витоша ще бъде разрешен идната седмица. Напомни, че това зависи от личната отговорност на всеки гражданин и припомни провала при първия опит за отваряне на пазарите. Седмица за седмица се взимали решенията и за възстановяването на синята зона в центъра. Засега мнението на самата Фандъкова - че паркирането там не трябва да се плаща, надделява, но все повече били гласовете срещу хаоса с паркирането в централната градска част.

"Въпросът не е в парите, а в паркирането и хаоса в хубавото време. При лошо време в центъра идват хората, които са на работа, но при хубаво време, колите рязко се увеличават", коментира тя.

Фандъкова каза, че дезинфекцията и контролът в кварталите "Филиповци" и "Факултета" ще продължат въпреки премахването на частичните ограничителни мерки.

Кметът съобщи, че в средата на май ще започне проектът за разширяването на бул. "Тодор Каблешков". Откриването на новата линия на метрото се забавя заради това, че пътниците са намалели в пъти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай