Отложиха разширяването на паркинг зоните

Става въпрос за платеното паркиране в столицата

Отложиха разширяването на паркинг зоните | StandartNews.com

Изненада! Столичният общински съвет отложи разглеждането на доклада за разширяването на зоните за платено паркиране в града.

Въпреки че идеите за ново работно време на зоните, както и за обхвата им, бяха приети от транспортната комисия в СОС, днес общинарите решиха да отложат гласуването им.

Предложението за отлагането бе на един от вносителите на доклада общинския съветник от ГЕРБ-СДС Зафир Зарков. Той се мотивира с това, че темата изисква широко обсъждане и нужда от подкрепа на районните администрации.

Идеята  бе синята зона да бъде разширена повече от двойно, както и да работи през целия уикиден, а за зелена зона да плащаме и в събота.

В предложението бе заложено синята зона да работи и през целия уикенд, като паркирането на колата в центъра на града да се таксува от 8,30 до 18 часа и в неделя.

Зелената зона, която в момента действа само през седмицата, бе заложено да се плаща и в събота от 10 до 18 часа. В делнични дни и двете зони пък да работят до 20,30 часа, а не както в момента в 19,30 часа.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай