Отличиха Lidl за Най-устойчива дарителска програма

Лидл България получи поредно признание за най-голямата си социално отговорна инициатива в годишните награди на Български дарителски форум

Отличиха Lidl за Най-устойчива дарителска програма | StandartNews.com

Кампанията „Ти и Lidl за по-добър живот“ донесе на Лидл България отличие за „Най-устойчива дарителска програма“ в петнадесетото издание на годишните награди на Български дарителски форум (БДФ).

Най-голямата социално отговорна инициатива на компанията стартира през 2017 г., като за три години финансира 73 проекта в 44 населени места в цялата страната с общ фонд от над половин милион лева. За този период чрез реализираните проекти „Ти и Lidl за по-добър живот“ достига пряко до 21 000 души, а непреките бенефициенти са над 150 000 души в цялата страна.

„Щастливи сме, че получаваме признанието за най-устойчива дарителска програма за нашата най-голяма социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“ именно сега, когато отбелязваме 10 години от стъпването на Lidl на българския пазар. Отговорността и устойчивостта са сред основните ни приоритети от самото начало и са сред движещите сили за всичко, което правим. Вярваме, че с „Ти и Lidl за по-добър живот“ се създава реална възможност за местните общности в дългосрочен план да подобряват своята среда, а проектите, на които инициативата вдъхна живот да оставят своя положителен отпечатък във всички 44 населени места. Това е и причината, която ни вдъхновява да продължаваме да развиваме и надграждаме програмата, а наградата, която получаваме сега, отново доказателство, че работим в правилната посока“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Инициативата цели да допринася за по-качествен и пълноценен начин на живот на хората в различните региони в страната, като финансира обществено значими проекти в 4 тематични области: образование, култура и историческо наследство, здравословен начин на живот и околна среда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай