Още 210 т опасен отпадък, свързан с Бобокови

Загробен е в землището на село Рупци

Още 210 т опасен отпадък, свързан с Бобокови | StandartNews.com

210 тона опасен отпадък, който не подлежи на рециклиране бе открит в силажни ями в землището на село Рупци. Това стана ясно след приключване на действията по разследването на открития загробен опасен отпадък в землището на селото, съобщи прокуратурата.

 

Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от групата „Монбат“ на друго търговско дружество, което не притежава нужните инсталации за оползотворяване на опасните отпадъци и те са били заровени в землището на село Рупци.

Предприетите действия по разследването са в рамките на образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура за организирана престъпна  група, създадена с користна цел, с участието на длъжностни лица, по което привлечени като обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, бившият зам. министър на околната среда и водите Красимир Живков, както и други длъжностни лица от различни търговски дружества.

През месец юли в рамките на същото досъдебно производство стотици тонове опасен отпадък бе открит и изровен и в местността „Лъката“ край Червен бряг. 

Действията по разследването продължават. Предстои да се извърши допълнителен оглед на площадки и помещения, разположени и в индустриалната зона в гр. Плевен, в които също са открити огромни количества опасни отпадъци, предмет на разследване по същото дело.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай