От петък идват студ и сняг

Скоростта на най-силните пориви ще е около 50 км/ч

От петък идват студ и сняг | StandartNews.com

Денят ще е тих. В сутрешните часове има условия за понижена видимост. Облачността ще е разкъсана, в по-голямата част на страната до слънчево време. Вятърът ще е най-осезаем около обяд и то по Черноморието и в най-южните райони на страната. Скоростта на най-силните пориви ще е около 50 км/ч. Температурите в ранния следобед – между 2 и 7 градуса.

В планините ни очаква слънчево и ветровито време. Температурите по високите места ще са около минус 7 градуса, в ниското и по зимните курорти – около минус 1. По данни на Планинската спасителна служба снежна покривка в района на Ветровала във Витоша е около 50 см, на Маркуджик в Рила – 140 см, Шилигарника в Пирин – 50 см, Студенец в Родопите – 50 см.

До края на работната седмица дневните температури ще се движат нагоре и ще гонят стойности между 5 и 10 градуса. Обрат във времето очакваме в неделя. От север над страната ще нахлуе порция студен въздух, а южно от Гърция ще се развие средиземноморски циклон.

В неделя, понеделник и вторник температурите ще паднат рязко, вятърът ще се усили и ще има валежи от сняг, най-активни в неделния ден. На този етап метеорологичните модели изчисляват нова снежна покривка в равнинните райони между 5 и 10 сантиметра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай