Осигуряват високопроходими линейки за Смолян

Осигуряват високопроходими линейки за Смолян | StandartNews.com

Най-малко две високопроходими линейки ще бъдат осигурени за Центъра за спешна медицинска помощ в Смолян. Това каза на брифинг в МБАЛ „Братан Шукеров" – Смолян заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, който заедно със зам.-министър д-р Адам Персенски пристигнаха на място да се запознаят със ситуацията.

„От името на цялата ръководство на министерството благодарим на екипите на Центровете за спешна медицинска помощ както в Кърджали, така и в Смолян и медицинските екипи в Ардино, които работят при тези тежки условия. Ситуацията от медицинска гледна точка не е толкова трагична, проблемите са заради липсата на електрозахранване и непроходими пътища до населени места. До момента не са допуснати никакви произшествия, неадекватна или ненавременно оказана медицинска помощ", каза зам.-министър д-р Адам Персенски.

Той подчерта, че тяхната задача при такава тежка обстановка е да не се допуснат обстоятелства, които да застрашават пряко здравето и живота на населението.

Шарков каза, че за болницата в Смолян са отпуснали капиталови средства в размер на 300 000 лв., които са за ремонт и оборудване на детско отделение. „Заявили сме, че наш приоритет е не само спешната помощ, но и майчиното и детското здравеопазване", каза още заместник-министър д-р Шарков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай