Още една жертва на садиста от Стара Загора

Пребил момиче миналата година

Още една жертва на садиста от Стара Загора | StandartNews.com

Една по една, на бял свят излизат ужасяващи подробности за 26-годишния Георги Николаев, който зверски наряза 18-годишната Дебора Михайлова. Красавицата е с 400 шева по главата и тялото, счупен нос и обръсната коса.

Оказа се, че още едно момиче си е патило от юмруците на Георги, когато вчера Районният съд остави в ареста заради отправени закани за убийство преди насилието над Дебора.  

От протокол на съда става ясно, че на 15 февруари 2022 година в Стара Загора Георги е причинил наранявания на Р.Г. Странно, те също като при Дебора са определени за лека телесна повреда. Но описанието им в протокола е шокиращо: "Множество отоци и кръвонасядания на окосмената част на главата, оток и кръвонасядане по челото, масивни кръвонасядания и отоци по клепачите на дясното око, кръвоизлив под слизестата обвивка на дясната очница, оток и кръвонасядане по гърба вдясно", предава бТВ.

Тогава обаче не е имало широка разгласа на случая, нито масов обществен гняв. Георги се е признал за виновен и е сключил споразумение. Наложена му е пробация. Трябвало е да заплати на държавата в полза на МВР сумата в размер на 258 лева, както и 1600 лева за разноски по делото.

Депутатите от ДПС, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ внесоха днес заедно поправки в НК, с които увеличиха наказанията за лека и средна телесна повреда. Пробацията, като присъда за лека телесна повреда отпада. Наказанието ще е затвор до 2 години. За средна телесна повреда присъдата се утежнява с две години и става до 8 години затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай