Организират протест срещу Джон Кери

Организират протест срещу Джон Кери | StandartNews.com

Иинституции правят опити протестът да бъде провален

София. Протест срещу днешното посещение на държавния секретар на САЩ Джон Кери се организира в социалната мрежа Фейсбук. Той е под надслов "Джон Кери, върви си у дома! KERRY, GO HOME!!".

До момента близо 800 човека са потвърдили участие в протеста, който ще се състои в 12 часа в столицата, пред Българска народна банка, до огражденията за сигурност.

Организаторите съобщават още, че от страна на фейсбук различни служби и институции се правят опити протестът да бъде провален.

Събитието е нaдпaртийно. Не се допускaт никaкви пaртийни символи, знaчки и знaменa. Събитието е съгласувано със Столична община и МВР, се казва още в съобщението.

Междувременно Кери пристигна с кортеж, който спря пред главния вход на президентската администрация. Лично президентът Росен Плевнелиев излезе пред входа да посрещне високопоставения гост. Плевнелиев и Кери се здрависаха, размениха няколко думи и влязоха да разговарят в президентството, пише БГНЕС.

На срещата им се очаква да бъдат обсъдени двустранното търговско-икономическо сътрудничество и инвестициите, както и партньорството в сферите на отбраната и енергетиката.

При пристигането си в София късно снощи, Джон Кери беше посрещнат от директора на Дирекция "Държавен протокол" в Министерството на външните работи на България Атанас Младенов и посланик Марси Б. Рийс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай