Опозицията в Скопие с шокиращи думи за пребития Пендиков

Говори Християн Мицкоски

Опозицията в Скопие с шокиращи думи за пребития Пендиков | StandartNews.com

"България е политизирала ситуацията с пребития в Охрид секретар на сдружението „Цар Борис Трети” Християн Пендиков и доказателство за това е, че той е станал „ВИП персона” в София", това заяви председателят на най-голямата опозиционна сила в Република Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, предаде БТА.

„Ако бях български гражданин и видя, че Пендиков е ВИП персона, тоест има по-големи права от мен, щях да се срамувам от ръководството на страната си. Правителството на България все още е служебно, но бих се срамувал и от политиците в моята страна, които подкрепят този човек, когото изобщо не познават. И ако се бяха постарали да научат повече за него, щяха да разберат, че той заслужава всичко, но не и ВИП отношение и щяха да стигнат до извода, че това е човек, който не се радва на никакво уважение в средата, в която е израснал. И ако бяха поразпитали малко повече, щяха да разберат истинската причина за този инцидент”, каза Мицкоски.

Според лидера на опозицията в Скопие политиците в София са решили да политизират този казус, "смятайки, че това ще им донесе плюсове в предизборната кампания”, но според него ефектът ще е обратен и „голяма част от потенциалните избиратели ще бъдат отвратени от това поведение на официална София”. Мицкоски посочи, че познава много "колеги от университета, от бизнеса в съседна България, които имат много по-големи заслуги да бъдат третирани като ВИП персони, но са игнорирани от българските политици", защото в началото на април в страната има избори.  

Това според Мицкоски е обективната част, а субективната са политиците в Северна Македония, "които с превит гръбнак коленичат и позволяват да им се говори всичко и да бъдат обиждани македонският народ и македонската държава, защото тези политици са дълбоко замесени в криминални и корупционни скандали".

„Това е същността и затова, когато говорим за предсрочни избори, казваме, че колкото по-скоро тези хора напуснат политическата сцена, толкова по-скоро РСМ ще тръгне напред. Затова, нека да седнем да организираме избори възможно най-скоро", заключи Мицкоски.

Днес, прокуратурата в Охрид излезе със съобщение, че срещу единия от извършителите на нападението срещу Пендиков е с повдигнато обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда „от омраза”, а другият все още се издирва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай