Опит за убийство? Затягат примката около касапина от Стара Загора

Говори районният прокурор Таня Димитрова

Опит за убийство? Затягат примката около касапина от Стара Загора | StandartNews.com

Възможно е да се стигне до хипотезата за опит за убийство при случая с обезобразеното момиче, но на този етап е твърде рано да се говори за това. Това обясни пред БНТ районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

ВИЖ ОЩЕ:  Проговори и бащата на нарязаното момиче. Кървави следи до 4-ия етаж

Тя обясни, че за изясняване на случая са разпитани хора от по-широкия приятелски кръг на момичето. То е споделило на бившия си приятел за отправяно насилие и заплахи от страна на обвиняемия Георги Николаев.

Тези показания са послужили на разследващите да призоват и самата пострадала на разпит, в който тя също е потвърдила за заплахите. Първият разпит на момичето е проведен още докато е на лечение в болницата.

    "Тя е била в посттравматично състояние. Затова впоследствие успяхме да извършим по-информативен разпит и тя да започне да връща в известна степен спомени отпреди насилието".

Разследването разполага със заплахите, изпратени по чат и се прави техническа експертиза, за да се докаже подателят. Назначена е петорна съдебно-медицинска експертиза с експерти в областта на неврохирургията и пластичната хирургия.

    "Сложно е да се квалифицира такова деяние, при което насилието е причинило множество травматични увреждания. Част от тях са категорично леки, но част от тях се надяваме експертизата да изясни касае ли е за множество седни телесни повреди и като цяло каква е телесната повреда. С оглед резултата от експертизата и допълнителните разпити на пострадалата, евентуално ще докажем дали деянието е извършено по особен мъчителен начин и с особена жестокост".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай