Опасност от лавини в планината

Вятърът ще остане силен с пориви над 120 км/ч

Опасност от лавини в планината | StandartNews.com

Тревога в планината. Повишава се лавинната опасност над Банско в Пирин. Това съобщиха от организацията Avalanche Bulgaria (част от Българската лавинна асоциация) чрез публикация на своята Facebook страница.

От сдружението предупреждават, че вятърът ще остане силен с пориви над 120 км/ч.

Лавинната опасност в алпийския пояс е оценена със значителната  втора степен. В преходния пояс опасността също е с индекс 2, но е умерена. В горския пояс тя е ниска.

През последните 24 часа са се формирали навявки и снежни дъски на източните изложения в алпийския и преходния пояс, които са чувствителни на човешко натоварване. В алпийския пояс се очаква на места те да са с дълбочина до 50 - 60 сантиметра, предупреждават от Avalanche Bulgaria.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Петър
преди 3 месеца

Знаете ли, че за да сте здрави и да не боледувате, трябва да имате силна имунна система, за да я повишите са необходими много време, усилия и средства, но има и друг вариант - уникално лекарство, което бързо ще повиши вашите имунитет и ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, а също така ще се почувствате по-млади и здрави. разбрах за това тук---- https://use.my/zf32

Откажи