Опасно време днес. Какво ни чака

Температурите ще са в широки граници

Опасно време днес. Какво ни чака | StandartNews.com

Опасно време, подобно на вчерашното, се очаква и днес над страната. Главно над Западна и Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни валежи, значителни по количество и с гръмотевични бури и градушки. Вятърът от югоизток ще се усили.

Жълт код за опасно време е обявен в 14 области на страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, София област, София град, Перник и Кюстендил.  

Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 22°С в крайните северозападни райони до 32°С на места в Южна България. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за май и още ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Главно в следобедните часове ще има купеста облачност и на отделни места по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 19°С - 22°С. Температурата на морската вода е 16°С - 21°С. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но до вечерта на места ще се усили до 3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и, главно в масивите от Западна България и Стара планина, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°С, а на 2000 метра – около 11°С.

В началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. В понеделник вятърът ще е слаб от запад-северозапад, във вторник в много райони ще стихне. Максималните температури ще са между 26°С и 31°С.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай