Опашки пред магазините, запечатаха заведения

Затвориха заведения в Студентски град, които нарушили забраната да не работят

Опашки пред магазините, запечатаха заведения | StandartNews.com

София осъмна с опашки пред магазините за хранителни стоки. Въпреки многократните уверения и от кабинета, и от хранително-вкусовата индустрия, че храни има да две години напред и не е нужно презапасяване, паниката сред хората продължава. Едни смятат, че независимо от всичко стоките ще намалеят. Други просто искат да си спестят всекидневно ходене на пазар. От вчера суперите въведоха здравни мерки и опашките са извън вратите на магазина. Вътре се пропускат много малко хора, за да няма струпване.

Паниката доведе до масово изкупуване на боб, ориз и брашно, като огромни количества купуват млади момичета, които изобщо не могат да готвят.

Няколко нощни заведения в центъра на София и в "Студентски град", които са работили през изминалата нощ въпреки забраната, пък бяха запечатани. Те са били проверени от екипи на РЗИ и МВР, наложени са им актове и са затворени.

През цялата нощ екипи на Първо и Седмо  районни полицейски управления в София заедно с екипи на РЗИ в града са извършали проверки в столицата. Установени са няколко заведения в София, които въпреки наложените забрани са работили и в тях е имало посетители.

И днес ще продължат проверките на съвместните екипи на МВР и здравните власти. Всички заведения, които не спазват наложените забрани ще бъдат със санкции, а дейността им ще бъде прекратена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай