Вторник,

Окончателно: Строителството на "Златен век" продъжава

От: Мартина Суботинова -
Окончателно: Строителството на "Златен век" продъжава
A
A
A

Окончателно решение на Върховния административен съд строежът на сградата "Златен век" може да продължи. Това е така, защото върховните съдии оставиха в сила определението на административния съд в София, който пък спря заповедта на ДНСК за ново спиране на строежа, предаде Vesti.

Делото на предпоследната инстанция беше образувано по частна жалба на ДНСК срещу определението на първоинстанционния съд. С него беше допуснато обезпечение на предявен от "Артекс" иск срещу ДНСК по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Според определението на ВАС правилно административният съд в София е приел, че представените от "Артекс" доказателства за финансови вреди, които биха настъпили от последващо спиране на строежа, безспорно установяват и наличието на обезпечителна нужда от спиране на административното производство.

Върховните магистрати приемат, че искът е подкрепен от достатъчно убедителни писмени доказателства и на следващо място за ДНСК не биха настъпили каквито и да е вреди от допуснатото обезпечение с оглед характера на приложената от съда обезпечителна мярка.

Когато през юни административният съд в София се произнесе, стана ясно, че загубите заради престой са близо 5 млн.лв., неустойките към клиенти заради удължаване на срока на строителството - 2,5 млн.лв., а пропуснатите ползи заради отказали се достигат близо 11 милиона.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички