Огромна опашка от тирове на "Дунав мост 2". Какво се случва

От ръководството коментират, че нищо не може да се направи

Огромна опашка от тирове на "Дунав мост 2". Какво се случва | StandartNews.com

Над 15 км достигна опашката от чакащи тежкотоварни автомобили на "Дунав мост 2" в посока Румъния в четвъртък сутрин. Шофьори чакат с дни, за да преминат границата. Те разказват, че като чакат на 40 градуса, в кабините им става над 70 градуса и вече търпението им се изчерпва. 

Христо Монев, зам.-председател на "Дунав мост 2" коментира пред NOVA причините за опашките. "Трафикът е голям. Всички, които влизат през "Капитан Андреево", "Лесово", "Кулата", минават през двата моста и през "Калотина". Само че оттам минават и почти половината от преминаващите през "Дунав мост". А сега е и сезонът на туристите", заяви той. 

По думите му, спрямо юли и август миналата година, трафикът е увеличен с 10%. И не може да се направи нищо за съкращаване периода на чакането по опашки. "Ние не сме в Шенген и при нас се извършва граничен контрол", подчерта Монев.

Допълнително струпване на камиони се е увеличило и заради спрелия ферибот Оряхово-Бекет, а причината е ниското ниво на река Дунав. За да  не се получават рапи във Видин се налага шофьорите да изчакват и в съседната област - Монтана. Средно на денонощие през пункта преминават по 1200 камиона. От дружеството на моста уверяват, че всички трасета работят, а един камион се обработва средно между 6 и 8 минути заради повишения митнически контрол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай