Огромен скандал на Южното ни Черноморие! Хотелиерите обезумяха

Как е решен сериозният проблем

Огромен скандал на Южното ни Черноморие! Хотелиерите обезумяха | StandartNews.com

Голям скандал избухна на Южното ни Черноморие, а хотелиери и концесионери направо полудяха.

Редица курортни селища и плажове по Южното Черноморие осъмнаха без вода. Причината е авария на довеждащ водопровод към язовир "Камчия" и ремонт на пречиствателната станция на язовир "Ясна Поляна". Хотелиери и концесионери на плажове определиха проблемите като саботаж на туристическия сезон, съобщи БНТ.

"Няма как в разгара на сезона, в тези жеги, които обявиха жълт код, хората да внимават, водата е от жизнено важно значение. Вода нямаме от 8.00 часа сутринта. Разбирам от хората, които работят по трасето, че в най-добрия случай в края на деня, а може и утре сутринта водоподаването да бъде възстановено. Вие представяте ли си от Крайморие до Ахтопол, до Резово, това са стотици хиляди туристи без вода в жегите", каза Николай Димитров, концесионерът на плажа в Крайморие.

"Абсолютно нищо не може да работи без вода. Вие много добре знаете, че като няма ток и вода, абсолютно нищо по плажа не може да работи - нито душове, нито тоалетни, нито заведенията могат да работят, абсолютно нищо", допълни концесионерът на плажа в Ахтопол Галин Вълчев.

За потребителите на вода от язовир "Ясна поляна" аномалии във водозахранването поради ремонтни дейности има всеки вторник.

"Хората чакат цяла зима тези дни, за да си изкарат хубава почивка, а в един момент, когато се върнеш в квартирата или хотела и не можеш да си измиеш морската вода, просто трагедията и напрежението са големи за всички", коментира Здравко Василев, хотелиер от Приморско.

Сред спешни разговори с ръководството на дружеството "Водоснабдяване и канализация" в Бургас, водозахранването беше възстановено в 10.00 часа тази сутрин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай