Община Стара Загора във война с най-голямата болница

Община Стара Загора във война с най-голямата болница | StandartNews.com

Стара Загора. Всички банкови сметки на МБАЛ "Киркович" са запорирани от сряда по искане на община Стара Загора. Това съобщи изпълнителният директор на здравното заведение проф. Петрана Чакърова. Претенциите на общината са за неизплатени 450 хиляди лева за местни данъци и такси, натрупани в годините назад. Според проф. Чакърова крайната мярка е предприета без предварителна информация и разговори с ръководството на болницата. При тази ситуация от петък здравното заведение спира да приема пациенти, няма да се извършва и хемодиализа на страдащите от бъбречна недостатъчност, които могат да потърсят помощ единствено тук.

"Това е нехуманен и неприличен акт от страна на общинското ръководство", смята проф. Чакърова. Тя декларира, че ръководството на болницата е готово да хвърли оставка, ако това е целта на рекета.

"Общината вдига запора още в четвъртък. Като най-голям акционер след държавата, мярката бе своеобразен протест срещу некадърното управление на проф. Чакърова и нейния екип", заяви старозагорският градоначалник Живко Тодоров. Според него болницата е изпразнена от много от най-добрите си кадри. "Проф. Чакърова трябва да се замисли за своето управление, което тласка най-голямата ни болница към фалит", добави кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай