Обрат във времето. Бури удариха половин България

4 светкавици удрят Телевизионната кула на "Копитото" на Витоша за 10 минути

Обрат във времето. Бури удариха половин България | StandartNews.com

Обрат във времето. Докато на морето е адска жега и летовниците се пекат на плажа, бури удариха Западна България. Големи изненади поднесе времето в Западна и Централна България.

С напредването на вчерашния ден мощна купесто-дъждовна облачност обхвана Западна България. Силни гръмотевици оставиха част от Драгоман без ток.

В района на Годеч мълния удари вековен дъб. Любителски кадри показват разполовеното дърво и излизащите пламъци от огъня, който е предизвикала светкавицата, предаде България он ер.

А Маркуджиците над Боровец побеляха, но не от сняг, а от градушка. Ледени късове нанесоха щети и в района на селата Еленов дол и Габровница в община Своге.

Бурята обхвана и районите на Благоевград, Разлог и язовир Доспат, където дъждът също беше придружен от гръмотевици. Бурята премина и над София.

А Людмил Гълъбинов в няколко кадъра опроверга легендата, че светкавица не удря на едно и също място няколко пъти. В сборна снимка от 8 кадъра, той показа 4 светкавици, които удрят Телевизионната кула на "Копитото" на Витоша в рамките на 10 минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай