Обрат с времето. В един град става страшно

Дъждовен четвъртък ни очаква днес

Обрат с времето. В един град става страшно | StandartNews.com

Обрат с времето. Дъждовен четвъртък ни очаква днес, температурите тръгват надолу. В един град обаче ще е особено драматично.

ВИЖ ОЩЕ: Става страшно. Къде връхлита градушка до часове

Жълт код за обилни валежи е обявен в Бургас за днес, 2 ноември, съобщават от НИМХ. През деня ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, на повече места и по-продължителни в Източна България, в отделни райони количествата там ще са значителни.

След обяд валежите от запад на изток ще отслабват и спират, облачността ще започне да се разкъсва. През нощта срещу петък валежите и в крайните източни райони ще спрат. Преобладаващите максимални температури ще са между 14° и 19°, в София - около 14°. 

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд и на места ще са значителни. През нощта срещу петък валежите ще спрат. Вятърът преди обяд ще е слаб от изток, след обяд малко ще се усили и ще променя посоката си. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд, на височина от около 2200 метра преминаващи в сняг. На места в Странджа и Източна Стара планина се очакват значителни количества. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай