Обрат с времето до часове. Изненадата

Ето какво ни чака

Обрат с времето до часове. Изненадата | StandartNews.com

Обрат с времето до часове. Сутринта ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в равнините и котловините видимостта ще бъде временно намалена. Постепенно облачността от запад-югозапад ще се увеличава и вплътнява и след обяд в Югозападна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София около 11°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитиран от БТА.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но по-късно след обяд облачността от запад ще се увеличава и вплътнява. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14°-16°. Температурата на морската вода е от 12° по северното крайбрежие до 18° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и около и след обяд в масивите от Югозападна България ще има валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 3°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай