Обрат с разменените бебета. Едната майка изненада с решение

Абсурдът става все по-голям

Обрат с разменените бебета. Едната майка изненада с решение | StandartNews.com

Абсурдът с разменените в "Шейново" бебета става още по-голям след изявление на една от двете майки.

Случаят шокира цяла България, след като ДНК тестове доказаха, че двете деца са разменени в болницата. Историята предизвика масови проверки на Министерството на здравеопазването във всички АГ болници.

Въпреки ДНК резултата Севда Михайлова няма да се откаже от бебето си, за което се е грижила три месеца. Пред екип на bTV Новините тя каза, че все още е в шок и не е в състояние да говори.

„Детето ми е добре, ще се боря докрай – по съдебен път“, каза майката.

Севда допълни, че няма контакт с другата жена и каза, че я е виждала в болницата.

Двете новородени са разменени при изписването, казват от прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за умишлена размяна.

Директорът на болница „Шейново“ д-р Румен Велев лично обясни на служебния министър какво показва вътрешната проверка.

„Според мен става дума за човешка грешка и небрежност на персонала. Не става въпрос за размяна, а за несъвпадение. Гривната на родилката не е съвпадала с гривната на детето“, на мнение е Асен Меджидиев.

Министерство на здравеопазването започва проверки.

"Освен проверката по случая Изпълнителна агенция ще бъде натоварена с проверка във всички лечебни заведения, в които се извършва акушеро-гинекологична дейност", обясни Момчил Мавров, началник на кабинета на министъра на здравеопазването.

И двете бебета са добре и засега остават при майките, които са се грижили за тях досега.

Майката, която се е усъмнила първа, засега запазва мълчание.

Севда Михайлова пък разказа за Нова тв: „Докторът дойде неочаквано у нас. Тя ми каза „Не се притеснявайте. Искам да сте спокойна. Ще ви кажа какво се случва, но искам да ви покажа снимки на другото бебенце”.

Лекарят ѝ казал, че другото детенце е здраво и хубаво бебе. „Докторката каза, че разбрали от гривничките, че децата може да са разменени. Много се разстроих. Започнах да плача. Ден и нощ, откакто разбрах това нещо, не мога да спя, да се храня, нищо не ме вълнува. Само за това мисля”, споделя жената.

Тя и семейството ѝ са отишли в СДВР, за да разберат резултатите от ДНК теста, който са си направили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай