Обрат до часове! Къде се завръща снегът?

Времето над страната ще е предимно облачно

Обрат до часове! Къде се завръща снегът? | StandartNews.com

През нощта срещу вторник във София ще бъде предимно облачно и ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб източен вятър.Следобед облачността бързо ще премине в купесто-дъждовна и ще започнат нови валежи от дъжд. Ще има условия и за гръмотевични бури. Минималните температури ще са около 10°С, а максималните – между 15°С.

Планините няма да са подходящи за разходки и туризъм, предупреждава MeteoBalkans. Ще е предимно облачно и на много места, предимно в планинските райони от Югозападна и Южна България, ще паднат значителни валежи. Повишава се рискът от свлачища и локални наводнения в Рило-Родопския масив. Над 1800-1900 метра валежите ще са и от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°C, на 2000 метра - около 2°C. Вятърът ще се ориентира от североизток , до временно силен, и с него ще прониква студен въздух.

Времето над страната ще е предимно облачно и на много места ще превалява дъжд, като по-значителни ще са валежите над Източна България и крайните югозападни райони от страната. 

Минималните температури ще се повишат и ще са между 9°и 13°, като традиционно по-ниски ще се задържат в планинските райони и котловините от Западна  България – до 8-9°С. 

Вятърът в страната ще се ориентира от изток и ще се усили. Ще започне и понижение на температурите.

През деня във вторник ще преобладава облачно време и на места ще превалява слаб дъжд. По-значителни ще са валежите над крайните южни райони от страната. 

Максималните температури ще се понижат и ще са между 14°С и 15°С. По-топло ще остане над Югоизточна България – до 17°С - 19°С

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай