Не е зя върване. Слагайте палтата

Максималните температури днес ще са между 12° и 17°, в София - около 12°

Не е зя върване. Слагайте палтата | StandartNews.com

Времето ще се задържи предимно облачно. Валежи ще има главно в западната половина на страната, по-значителни сутринта в югозападните райони. В следобедните часове валежите ще отслабват и спират, а над Източна България и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб, в източните райони и по поречието на Дунав - до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 17°, в София - около 12°.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, на височина над 1700-1800 метра преминаващ в сняг. След обяд валежите ще отслабват и спират. В масивите от Източна България ще се задържи почти без валеж. Ще духа до умерен вятър от югоизток, по най-високите части на Рила и Пирин - от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще се задържи почти без валежи. След обяд и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 15°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През следващите два дни ще се задържи доста хладно и предимно облачно. На места, главно в Западна България, ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и в източните райони - умерен от изток. Преобладаващите температури ще са: минималните между 4° и 9°, а максималните - между 14° и 19°. През почивните дни ще има повече слънце, особено в часовете преди обяд. В събота вятърът временно ще отслабне, в неделя отново ще се усили и ще е умерен, по-късно в Източна България временно до силен, от югоизток. Първия ден ще е почти без валежи, през втория - отново на места, главно в Западна и Централна България, ще превали краткотраен дъжд, в планините е възможно и да прегърми. Минималните температури ще останат без съществена промяна, дневните ще се повишат с 4-5 градуса. В началото на новата седмица затоплянето ще продължи и дневните температури ще бъдат около и над 25°, а сутрешните в повечето райони ще са над 10°. Вятърът от изток ще отслабне, във вторник ще се ориентира от юг-югозапад. Въздушната маса над страната ще стане по-неустойчива и на места ще превали и прегърми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай