Вторник,

Обиски в складовете на фирмата с кокаина

От: Стандарт -
A
A
A

В цялата страна текат обиски в складовете на фирмата получател на бананите с кокаин от Еквадор, съобщи БНТ. 76 кг наркотик бяха открити в кашони в склад в Бургас. Проверяват се три бази на фирмата в София, една във Варна и една в Пловдив. Причината е, че част от бананите, които са получени с кораб на пристанище Бургас в края на юли, вече са изпратени към тези бази. Проверява се дали в тези количества няма също укрит кокаин.

Започнала е и съвместна работа с италианската служба за разследване на наркотрафика, за да се установят всички обстоятелства около претоварването на бананите на едно от южните италиански пристанища, според наша информация.

Съвместна работа има и с румънските служби, тъй като част от бананите е трябвало да бъдат доставени до Румъния. Съмненията са, че получателят на кокаина е или адресат в Румъния, или пък става въпрос за международна престъпна група.

Започва работа и с властите в Еквадор, откъдето е доставката на тези банани, за да се събере информация кой би могъл да е изпращачът на кокаина.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички