Събота,

Няма загинали хора у нас заради потопите

От: Редактор -
Няма загинали хора у нас заради потопите
A
A
A

"Няма загинали хора в България заради тежката метеорологична обстановка". Това каза пред БНР главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Той потвърди, че постепенно се успокояват обстановките в Столична община, област София и Пернишка област:

Проблемът в Радомир остава, високото ниво на водата разруши диги и наводни къщи. Кметът има готовност 20 човека да бъдат евакуирани. Десетки къщи и стотици декари земя са наводнени там". 

По думите му свлачища и срутища създават много работа на Пътното управление.

Той посочи, че 17 язовира, стопанисвани от "Напоителни системи" и достигнали 80% от своя обем, се изпускат контролирано, без това да е заплаха на населението:

"НЕК стопанисва най-големите язовири, три от тях се изпускат - "Студена", "Студен кладенец" и "Цанков камък". За язовирите "Кърджали" и "Ивайловград" и "Студен кладенец" са предупредени съседните страни".

"Съсредоточили сме усилията си да наблюдаваме критичните места на реките Марица, Тунджа и Арда, както и на някои малки реки в Бургаско, които всяка година създават проблеми", подчерта гл. комисар Николов.

Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" съобщи за получен сигнал за преливащ язовир в община Средец и към мястото пътува екип на дирекцията. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички