Няма край! Какви изненади ни готви времето до часове

Прогноза за идните дни

Няма край! Какви изненади ни готви времето до часове | StandartNews.com

Майските изненади нямат край и времето ни готви нови обрати до часове.

До полунощ в отделни планински райони все още ще превалява. След полунощ облачността ще се разкъса и ще намалее, на много места до предимно ясно време. Ще духа слаб североизточен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Утре преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Има условия и за градушки. Североизточният вятър ще се усили, в източните райони ще е умерен.

Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, в София - около 20°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по северното крайбрежие с превалявания. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по високите част до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 7°.

През следващите дни преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъжодвна облачност и на места, главно в източните и планинските райони, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

Във вторник вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от североизток, в сряда в Западна и Централна България ще стихне. Максималните температури ще са между 21° и 26°, предава БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай