Жега! Украинското зърно влиза в парламента

Депутатите ще обсъждат възможността за отпадане на забраната за внос на зърно от Украйна

Жега! Украинското зърно влиза в парламента | StandartNews.com

Възможността за отпадане на временната забрана за внос на пшеница от Украйна ще бъде обсъждана от депутатите днес, според програмата за работа на Народното събрание. 

ВИЖ ОЩЕ: Обрат! Кой министър заговори за оставка

Първа точка от дневния ред за днес предвижда обсъждането на проект на решение за позицията на Република България относно удължаването на превантивните мерки по отношение на определени продукти с произход от Украйна след 15 септември т.г. Текстът на проекторешението предлага отпадане на извънредната мярка за забрана на внос на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна след 15 септември.

Вносители на проекта на решение са съпредседателите на „Продължаваме промяната - Демократична България“ Кирил Петков и Атанас Атанасов, от ДПС – Делян Пеевски и Хамид Хамид и народните представители от ГЕРБ-СДС Румен Христов и Александър Иванов.  

Вчера от левицата настояха в пленарната зала да бъде изслушан министърът на земеделието Кирил Вътев. Темата бе дискутирана и в кулоарите. Кирил Петков, един от вносителите на проекта, коментира че отпадането на забраната няма да навреди на родното зърнопроизводство. 

На първо четене в програмата за тази седмица са предвидени законопроекти за изменения и допълнения на Закона за пътищата, Закона за насърчаване на инвестициите, Закона за българското гражданство, Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. 

На второ четене се очаква депутатите да разгледат законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на заетостта, както и промени в Закона за достъп до обществена информация. 

 

Очаква се за първо гласуване да бъдат разгледани и промени в Закона за управление на агрохранителната верига, Закона за авторското право и сродните му права и в Закона за предучилищното и училищното образование. 

В програмата за тази седмица е предвидено и първото четене на Законопроект за българския език, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай