Новият iPad с по-голям екран

Новият iPad с по-голям екран | StandartNews.com

Apple започна производство и на малкия си таблет

Производството на новия модел iPad вече върви с пълна сила, съобщи американската агенция Bloomberg, като се позовава на свои източници от Apple. Очаква се таблетът да съживи търсенето на тези устройства на компанията, след като в последните 6 месеца продажбите значително са намалели. Новият iPad ще е с диагонал на екрана 9,7 инча, а дебютът му пред широката публика ще бъде в края на септември или в началото на октомври.

Според източниците на агенцията, Apple е започнала производството и на нова версия на 7,9-инчовия iPad mini, който може да се появи на пазара в края на годината. Времето на излизането на новите устройства има решаващо значение, защото компанията увеличава арсенала си от продукти преди голямото пазаруване преди Коледа, отбелязва Bloomberg.
Apple особено силно има нужда от увеличение в продажбите на iPad, който е вторият по значение модел на марката след смартфона iPhone. През третото тримесечие продажбите на таблети на компанията паднаха до 13,3 млн. бройки.
Както се знае, тази есен трябва да се появи и новият iPhone, който се очаква да бъде показан в два варианта - с диагонал на екрана 4,7 и 5,5 инча. Представянето е планирано за 9 септември, твърдят източници от компанията. Очаква се също така появата и на "умен" часовник, който следи за физическото състояние на собственика си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай