Събота,

Нови разкрития за арестувания в Белгия българин

От: Агенция Стандарт -
1355
Нови разкрития за арестувания в Белгия българин
A
A
A

Българинът, задържан за подготовка за атентат в Белгия, е родом от Благоевград, но от години не живее у нас. Последното регистрирано излизане от страната е през 2016 година. Тогава е бил непълнолетен, информира Нова.

Той е задържан по подозрение, че е предоставил оръжие, но не и пряко участие в терористичния акт. Към момента няма изискана информация от МВР. Няма и българска връзка, освен народността му. От ДАНС заявиха за телевизията, че на този етап остават без коментар дали в службата имат информация за българина.

Припомняме, че в сряда вечерта българинът Сергей Р. беше задържан заедно с други седем души за подготовка за атентат в Белгия. Останалите арестувани са петима белгийци и един турчин. Групата е обвинена в участие в дейността на терористична групировка, а петима от тях - за подготовка на терористичен удар.

По информация на местни медии задържаните са свързани с джихадисти от групировката ИДИЛ. Същата групировка пое отговорност за атентатите в Брюксел от 22-ри март 2016-та година.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com