Нови подробности за Паскал. Камионите с тухли

През последните 10-15 години Царят на контрабандата живял в Гърция

Нови подробности за Паскал. Камионите с тухли | StandartNews.com

Николай Николов-Паскал е митично лице, свързано с незаконна дейност от години. Това заяви председателят на енергийната комисия в НС Делян Добрев в интервю за Нова тв. Той коментира акцията на ДАНС, КПКОНПИ и прокуратурата в Агенция „Митници”, която завърши с обвинение за участие в организирана престъпна група на шефката на митниците Петя Банкова, Царя на контрабандата Паскал и още  две лица - Марин Димитров-Ярата, бивш шеф на ИАРА и синът му Стефан.

ВИЖ ОЩЕ: Опаскалиха я

"От известно време се чува, че пак се занимава с тази дейност. Първият път, когато чух за канали за контрабанда, беше преди 2 години - по време или малко след първия служебен кабинет. Ставаше дума за камиони с тухли, за които се твърди, че всъщност са били маркови дрехи. Последно се чува, че си вървят канали, които въпросният Паскал е организирал още преди години, защитаван от държавата”, каза Добрев. Той припомни, че ГЕРБ свали по време на управлението си контрабандата на цигари от 23 на 3%.

„През последните 10-15 години Паскал не е живял в България, а в Гърция. Денков е прекият началник на ДАНС. Тончев беше назначен при първия кабинет на Стефан Янев. За мен не е случайно, че се арестуват шеф и зам.-шеф на Агенция "Митници" и остават за 72 часа зад решетките", коментира Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай