Новата димка на Божков: Комикс за Али Баба

Милиардерът, срещу когото са повдигнати 18 обвинения, взе да разказва приказки

Новата димка на Божков: Комикс за Али Баба | StandartNews.com

Нова атака на укриващия се в Дубай хазартен бос Васил Божков. Милиардерът, срещу когото са повдигнати 18 обвинения, взе да разказва приказки за Али Баба.

ВИЖ ОЩЕ: Купоните на Божков: Е1 млн. на седмица в Куршевел

В комикс, пуснат във фейсбук страницата му, Божков хвърли димката, че специално за него бил променен законът за хазарта така, че да плаща по-малко данъци. За благодарност обаче трябвало да дава 20% от печалбата си.  Разбира се, както всички останали опити на Божков за дестабилизация и този не е подплатен с никакви доказателства. Вместо да върне на хазната 700 милиона лева данъци, които дължи, беглецът от правосъдието тиражира кьорфишек в картинки, за да нагнетява напрежение. Кой е авторът на картинките и дали не е един от любимците на олигархията, тепърва ще стане ясно..

18-те повдигнати обвинения на Божков са за поръчкови убийства, търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред, ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания. Комисията по хазарта състави актове на хазартните фирми на Васил Божков. Актовете са за 700 млн. лв. за неплатени такси към държавата. Оказа се, че с тези пари хазартния бос се е отдавал на фантастични приключения в перлата на френските ски курорти Куршевел, където едноседмичната почивка е струвала 1 милион евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай