Нова книга! Ислямът и последният Пророк Мухаммад

Тя описва биографията на Пророка, събрана от общопризнати източници

Нова книга! Ислямът и последният Пророк Мухаммад | StandartNews.com

В книгата „Ислямът и последният Пророк Мухаммад“ е описана биографията на Пророка Мухаммад, събрана от общопризнати източници.

Нейната насоченост чрез предоставената информация е да се осъзнае необходимостта от толерантност и добронамерено отношение към всички жители на света, независимо от тяхната вяра, произход или социален статус.

Този принцип води до осъзнаването на идеята за равенството като основна човешка ценност, без значение на религиозните вярвания на индивида.

В книгата са представени различните етапи от живота на тази велика личност, изпълнени с радост, тъга, лишение, болка, търпение и борба в защита на мюсюлманската вяра.

Мухаммад се ражда в жесток за времето си свят, белязан от глад, насилие и непрекъснати войни между племената, период, в които арабите не са имали все още своя обща религия или написани закони. Въпреки многобройните трудни етапи в живота си, през които преминава, положените от него усилия дали колосален резултат, на който сме свидетели и в днешно време. Преди да си отиде от този свят, той успява да установи в почти целия Арабски полуостров религията, основана на вярата в Аллах, подкрепяна от нарастващата мощ на новосъздадената Ислямска държава.

Мухаммад съумява да обедини в едно мюсюлманската общност (Умма), както и да изкорени старите езически традиции и поверия, тясно свързани с боготворенето на идоли и други божества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай