Нов живот за 25 000 миньори. Министър с предложение

Минималната заплата е увеличена само 35 евро, каза Шалапатова

Нов живот за 25 000 миньори. Министър с предложение | StandartNews.com

Оферта към 25 000 миньори отправи социалният министър Иванка Шалапатова. Тя коментира и протестите миньори и енергетици, които работят във въглищните централи.

“Няма основания за страх. Целият екип на министерството разработи цялостна програма за всички тези 25 000 хора, които ще бъдат повлияни. Стартираме до края на годината със средства от програмата за развитие на човешките ресурси пълен демографски и социо-икономически анализ на ситуацията на тези 25 000 души. Стартираме със синдикалните организации картографиране на уменията на всички тези хора, така че всички нови инвеститори, които отсега вече заявяват интерес за инвестиции в тези региони, да видят насреща какъв компетентностен микс ние притежаваме в лицето на тези хора, да могат да им предлагат алтернативна форма на заетост", каза тя.

Социалният министър коментира и увеличението на минималната работна заплата от правителството, която от 1 януари ще бъде 933 лв. “Минималната работна заплата е изключително важно да е адекватна - "не можем да продължаваме в България да имаме бедни работещи". По последни данни минималната заплата се е увеличила само с 35 евро, за сравнение в Германия тя се е увеличила с 258 евро. Нашата мотивация е да повишим качеството на хората”, обясни тя.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Някой
преди 6 месеца

Предлагате им друга работа. Ще получават ли на другата работа същата заплата и категория труд? Ако не,много ви здраве. Кой ще се съгласи да си смени работата с работа на по ниска заплата? Министърката били станала работник в завод за по ниска от министерската заплата?

Откажи
298740
преди 6 месеца

На чужд гръб и сто тояги са малко? Приказки от селската кръчма, това правят управляващите докато си редят пасиансите за тях си.

Откажи
Хора
преди 6 месеца

Ако можете бягаите от България всички лъжат

Откажи