Четвъртък,

Нов цирк с БНТ и Кошлуков! Кой го направи

От: Редактор -
24246
Нов цирк с БНТ и Кошлуков! Кой го направи
A
A
A

Жалба, подадена в Съвета за електронни медии (СЕМ) във вечерта на 6 юли, отлага началото на обсъждане на нова процедура за избор на генерален директор на БНТ. Това съобщи председателят на регулатора Соня Момчилова, цитирана от "Епицентър".

По думите ѝ жалбата е подадена по повод прекратяването на предишната процедура без излъчването на победител. Според Соня Момчилова това поставя юридически казус пред Съвета, който не е наясно как би могло да се отрази подобен административно-правен акт, дали не би опорочил обявяването на нов конкурс. Заради късния час не е имало и време СЕМ да се консултира с юристи."Това е причината да отложим днес подобно обсъждане на конкретни параметри и дати за следващо заседание", каза Момчилова.

"Това е причината да отложим днес подобно обсъждане на конкретни параметри и дати за следващо заседание", каза Момчилова.Допълни, че членовете на съвета са били готови със своите предложения, като желанието на всички е било новият конкурс да бъде в най-кратки срокове.

Днешното заседанието на регулатора е осем дни след като неговите членове не избраха кой да заеме поста.

Осем бяха кандидатите за генерален директор на БНТ - Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички