Нов случай на починал след АстраЗенека в Благоевград

Полиция и РЗИ в Благоевград образуваха проверка

Нов случай на починал след АстраЗенека в Благоевград | StandartNews.com

Полиция и РЗИ в Благоевград образуваха проверка заради внезапната смърт на 47-годишен мъж, който е издъхнал в дома си пет дни след ваксинация с АстраЗенека, предаде Труд.

Ивайло Даламангов се е ваксинирал на 11 март с АстраЗенека от партидата, която бе спряна у нас. Няколко дни след това вдигнал висока температура, било му доста зле. На 16-ти март вечерта се обадил на майка си и казал, че се чувства много зле, има стягане на гърдите. Жената живеело в близко село, извикала Спешен център, но медиците, когато посетили дома заварили Ивайло  мъртъв.

Мъжът  живеел сам в апартамента си, не работи, бил е трудоустроен. Когато е бил за ваксина в РЗИ не е съобщил за придружаващи заболявания.

Полицията иззе документацията за ваксинирането от РЗИ и започна разследване. РЗИ също назначи проверка по случая.

„За съжаление имаме един починал мъж след направена имунизация с „АстраЗенека”. Ваксината му е бита на 11-и март в кабинета в РЗИ. На 12-и излезе заповед да се спре ваксинирането с партидите на тази ваксина. Човекът не е показал някакви симптоми преди това, нито пък е имал някакви придружаващи заболявания. Снощи в 22,30 часа е издъхнал вкъщи, екип на Спешен център е констатирал смъртта. Изпратено е писмо до Изпълнителната агенция по лекарствата, за да съобщим за случая, дали сме данните на лицето, информирали сме и здравното министерство”, каза още д-р Калоянов. 

Той уточни, че са три проблемните партиди на ваксината на „АстраЗенека”, с една доза от тях е ваксиниран.

 Ако близките разрешат, ще се направи аутопсия, за да се разберат точните причини за смъртта му. Тогава могат да се направят категорични изводи, допълни д-р Калоянов, шеф на РЗИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай