Нов скандал! "Шалом" скочи срещу СЕМ и "Ергенът"

Организацията възмутена от коментар на Соня Момчилова

Нов скандал! "Шалом" скочи срещу СЕМ и "Ергенът" | StandartNews.com

Нов скандал избухна около "Ергенът". Председателят на организацията на българските евреи "Шалом" д-р Александър Оскар осъди остро сравнението на шоуто с "интелектуален холокост". То бе направено вчера от новия председател на СЕМ Соня Момчилова, която внесе в регулатора доклада с искане за санкции на бТВ заради пошлото и сексистко съдържание на риалити формата

Председателят на "Шалом" реагира с позиция във "Фейсбук", в която определя коментара на Соня Момчилова като крайно неправилен и абсурден. Д-р Оскар отбелязва, че подобни сравнения са обидни към паметта на милионите жертви на нацизма през Втората световна война и такава историческа трагедия не бива да бъде профанизирана.

Соня Момчилова отговори с коментар под поста на д-р Александър Оскар, в който се опитва да разясни употребата на сравнението, като посочва, че все пак го смята за уместно в конкретния случай.

Думите й обаче станата причина за реакция и на образователния директор на "Шалом" Максим Делчев. Той също обясни колко неуместно е Момчилова да обяснява "на евреи какво е холокост и какви са "старозаветните ритуали".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай