Вторник,

Николова станала посланик на туризма на България

От: Мартина Суботинова -
A
A
A

Снимка-Нова Тв

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова получи поздравления за активната работа и подкрепата към брашна в условията на криза. Това се случи на среща със заместник-председателя на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) Живко Иванов.

 „От ден първи станахте посланик на туризма на България навън – и по-конкретно на СПА туризма и превенцията”, заяви Иванов.

На срещата присъства и главният управител на Германо-българската индустриално-търговска камара Митко Василев.

Министър Николова заяви, че традиционно германските туристи асоциират България с лято, море, обиколни пътувания, културен туризъм и посещават страната предимно през лятната си ваканция.

„Аз и моят екип обаче работим за позиционирането на България като дестинация за четири сезона и ще направим всичко възможно да привличаме все повече немски гости, тъй като Германия е приоритетен целеви туристически пазар и партньор за нас”, посочи Николова.

Министърът поясни, че предимствата на българските курорти, възможностите за оздравителен, балнео-, СПА и еко туризъм, автентичността на нашата култура, традиции, обичаи, качествените храни и вина ще бъдат водещ акцент в комуникацията на страната ни през следващата година. Добави, че трябва да се положат съвместни усилия при позиционирането на България като сигурна, спокойна и предпочитана туристическа дестинация през цялата година.

Вицепремиерът подчерта и успеха, който постигна България чрез включването на страната ни към списъка на одобрените страни, в които амбулаторната превантивна помощ за законово осигурените лица в Германия може да бъде поета от здравноосигурителните каси. 90% от германците имат здравна осигуровка чрез застрахователна каса, а над 2 000 000 души ползват годишно амбулаторна грижа, разясни тя.

Василев също поздрави министъра за постигнатите резултати през отминалия труден летен сезон и допълни, че трябва да се продължава в същата посока и положителните новини да идват от България.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички