Незаконен кабел убил Людмил (ОБНОВЕНА)

Столичният кмет с обяснения за трагедията

Незаконен кабел убил Людмил (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Незаконен кабел е причинил токовия удар, убил 16-годишния Людмил. Това стана ясно от извънреден брифинг на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

По думите й въпросите към ЧЕЗ са много, защото договорът е сключен на база на хвърчаща бележка, издадена през 2011 година от главния архитект на район „Триадица“.

Смъртта на 16-годишния Людмил е тежко престъпление. Изказвам искрените си съболезнования пред семейството, каза  Фандъкова по повод трагедията на столичния булевард “Иван Гешов” в неделя. Людмил издъхна в ръцете на баща си, след като стъпи на шахта с оголени кабели и бе поразен от токов удар.

Фандъкова обясни, че е назначила проверка за случилото се, която е засегнала всички обекти на тротоара пред болница “Св. Иван Рилски”. Трите обекта са поставени с документи от район “Триадица”, тя взима наеми за тях. В документацията за поставянето има пропуски, уточни градоначалникът. Другите два павилиона също били напълно незаконни.

През 2018 г. е имало заповед за премахването им, но документацията е върната заради пропуските. “Кабелът, който се предполага, че е станал причина за смъртта, води до един от обектите на територията на болницата. Той е прокаран напълно незаконно, но има договор с ЧЕЗ за присъединяване”, разказа Фандъкова. По думите й договорът представлява хвърчаща бележка.

"Аз съм убедена, че следователите задават мното въпроси, лично аз изпратих всички документи, като вярвам, че проверката ще се направи бързо. Тук имаме подаване на напрежение без да има никакви документи за въвеждане в експлоатация", заяви Фандъкова. Столична община не веднъж е изпратила писма за незаконните обекти, а от район "Триадица" не е получен никакъв отговор и до днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай