Невероятно! Кое спасяваше Нав от куршума

Месеци са го делели от приключване на проблема

Невероятно! Кое спасяваше Нав от куршума | StandartNews.com

"Аз съм влюбен в България, хората тук са живи, будни и интелигентни". Така обяснявал Иван Владимиров пред студенти причината да се завърна в България.

От мияч на чинии, до притежател на Мазерати. Успял в Лас Вегас и избрал да се прибере в България.

Това с няколко думи описва историята на убитият от бивш служител на МВР в България психолог Иван Владимиров – Нав.

Той е разстрелян с куршум в лицето, след като уволненият от „Пътна полиция“ Румен Тонев решава, че Иван му пречи на следобедната дрямка.

Враждата между тях е от дълго време. Румен недоволствал, че Иван ходи по паркета, който му шумял. Заливал вратата му с олио, хвърлял яйца по прозорците му и това продължавало с години. Нав дори си купил парцел в Ихтиман, където си построил къща, само и само, за да избяга от напрежението, създаването от Тонев в кооперацията на ул. „Черковна“ в София. Предстояло му съвсем скоро да се нанесе.

„Чувствам се истински жив, когато помагам на някого и когато се развивам“, казва още той година, преди да бъде брутално убит от сънародник в София.

Иван Владимиров е роден през 1977 година и има тежко детство, в което често е обект на подигравки от страна на съученици. В един момент той решава, че не иска да продължава да бъде “депресирано момче” и променя живота си на 180°.

Завършва Международни икономически отношения в УНСС, като по време на следването си два пъти участва в студентски бригади до Щатите, които му позволяват да изкара достатъчно пари, за да живее като бохем през останалото време. Впоследствие записва Психология на развитието в Лас Вегас и заживява в града на казината.

Иван среща жената на живота си, която е израснала в САЩ, но е с български корени и двамата развиват бизнес с медицинско-козметически уреди, който е толкова успешен, че им позволява да пътуват по 10 пъти годишно до Хаваите.

Двамата обаче се разделят, защото Иван усеща, че материалното не го прави щастлив и решава да си дойде в България, където да работи по специалността си, докато не е брутално разстрелян пред дома си.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай