Невероятна драма в Гърция! Кристина Димитрова живее втори живот

Певицата на косъм от най-лошото в Гърция

Невероятна драма в Гърция! Кристина Димитрова живее втори живот | StandartNews.com

Невероятна драма и втори живот за наша топ певица, за които тя самата разказва!

На косъм от смъртта се разминава Кристина Димитрова при потопа в Гърция.Знаменитата певица и приятелите й тъкмо минават с джипа си по мост, който след няколко минути пропада. "Преминахме през ада“, казва Димитрова, след като едва се измъкна от наводненията в Гърция, "Аз не съм от оплакващите се хора. Напротив - справям се, но това наводнение беше най-страшното нещо в живота ми. Все пак се отървахме сравнително леко, защото много българи все още бедстват и не знаят кога ще успеят да се върнат в родината“, добавя изпълнителката.

Певицата е била на едно от най-уязвимите за наводнение места - Афисос. То се намира между планината и морето. На 5-и сутринта всички там се събудили от страхотен тътен. "Вода, много бурна и страшна прииждаше от планината. Всички улици се бяха превърнали в реки. Беше много страшно“, разказва развълнувано Димитрова.

Всички решили бързо да си съберат багажа и да избягат. Кристина все още се пита кое е било по-доброто решение - да останат или да тръгнат. "Пътувахме около 10 километра във вода около 50 сантиметра, с наноси и кал. След това една приливна вълна ни удари, покри ни и колата спря“, спомня си с ужас певицата. Кристина е пътувала с високопроходим автомобил, но въпреки всичко това не ги е спасило от стихията. "През живота си такова нещо не съм виждала“, категорична е певицата.

По пътя се разминават с няколко пожарникарски коли, които обикалят да търсят бедстващи хора. Когато закъсват, само след минути идва пожарна, за да ги спаси. "Качваха ни един по един, защото за повече нямаше място. Беше завеса от дъжд и просто взехме с нас най-необходимото. Оставиха ни в едно крайпътно заведение. Постепенно след нас започнаха да докарват и други бедстващи хора. Нямаше нито ток, нито вода“, споделя певицата.

След това при Кристина и компанията й идват и приятели от другия край на Волос, които ги взимат и ги настаняват в собствената си къща. "Имахме страхотен късмет да се измъкнем бързо и сравнително безболезнено. Обаче язовирът над Лариса преля и целият град бе във воден капан. Синът ми дойде от София да ни вземе, но вече нямаше достъп до нас“, спомня си за ужасните си преживявания Димитрова.

Все пак след 6 дни драма певицата и приятелите й успели да се измъкнат от водата. Тръгнали през планините, като изминали около 1000 километра по заобиколен път. "Очаквах да минем през кози пътеки, но се оказа, че това е първокласен път, какъвто не бях виждала скоро“, казва певицата.

Джипът на Кристина Димитрова останал на пътя и тя очаква да бъде взет от застрахователите. Бедствието нанесло и други щети на певицата."Изпуснах ангажимент да бъда жури на фестивала "Пей сърце“ в Кюстендил, но хората проявиха разбиране съжалява тя. Явно късметът винаги работи за Кристина.

Може би защото тя е оптимист в живота. "Един мост падна няколко минути след като го преминахме. Въобще не ми се мисли какво можеше да ни се случи, ако се бяхме забавили малко.“Според Кристина Димитрова такива моменти ни правят силни и ни карат да се замислим колко сме малки пред мощта на природата, пише България днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай