Сряда,

Неразбории с барикадираните сестри в Партийния дом

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
A
A
A

Медицински сестри се качиха тази сутрин на перваза на партийния дом, а една от тях - Бойка Анастасова (рехабилитатор) - все още е на опасното високо място на втория етаж на сградата, използвана от парламента. Охранители от сградата се опитват да дадат сигурност на сестрите, но жените отказват каквато и да е помощ, тъй като твърдят, че се страхуват от насилие над тях, стана ясно от репортаж на бТВ.

Четете още: Медицински сестри остават в партийния дом

Сестрите излязоха на прозорците на сградата тази сутрин, които не са обезопасени с парапет, защото нямат ток. Служители на НСО, сред които и техният началник – ген. Владимир Станчев, се опитаха да приберат жените в сградата.

Бойко Атанасова обяви, че са били блъскани и дърпани. Тя твърди, че лидерката на протестите Мая Илиева е викала за помощ. Атанасова заяви няколко пъти в телефонен разговор с бТВ, че се страхува да влезе, защото не се знае какво ще им направят.

Тя поиска камери на медиите да влязат в сградата, за да се гарантира тяхната безопасност.

Искахме да слязат от прозорците, никого не сме блъскали, опитахме се да я вкараме вътре, обяви ген Станчев.

Протестиращите навън, които са на палатков лагер пред партийния дом, пък продължават да хвърлят обвинения по здравния министър Кирил Ананиев, твърдейки, че той не е изпълнил обещанията, дадени при предишни техни протести с искания за по-високи заплати.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички