Събота,

Неприятна изненада за шофьорите. Засяга всички

От: СТАНДАРТ -
60730
Неприятна изненада за шофьорите. Засяга всички
A
A
A

Нов удар по джоба на всички шофьори. Ръст в цените на автомобилните гуми. Само за няколко месеца те са се повишили с до 20%, а със затоплянето на времето пред сервизите отново има опашки за смяна на гумите, предаде БЛИЦ.

Отивайки за нови гуми, Тодор остава неприятно изненадан, но е категоричен, че компромис с качеството няма да направи.

„20% не са малко, особено, ако гумите са по-скъпички. Предпочитам нови гуми, качествени. Макар, че са по-високи цените, сигурността е на първо място“, каза пред bTV Тодор Маринчешки.

При китайските гуми поскъпването е 10 на сто, а цените на познатите европейски марки са увеличени с 20%. Те са и предпочитаните.

„Свързано е с енергетиката, с разходите за производство на гумите. Клиентите се убедиха, че качеството е по-важно от цената. Когато спестят някой друг лев от гуми, които не са европейско качество, те се изкривяват по-бързо“, казва Калин Балканлиев, управител на сервиз.

В сервиза на Калин Балканлиев гумите са по-скъпи, но цената за демонтаж и монтаж е без промяна. В един от центровете за гуми в Пловдив услугата вече е повишена с 20%.

„Последната година-година и половина е по-голямото увеличение и на автомобилните гуми, и на услугите. Компромисът, който се прави от клиентите е, че някои купуват вече всесезонни гуми“, казва Петър Лазаров, управител на център за гуми.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com