Непоказвана опера от Верди в Стара Загора

Непоказвана опера от Верди в Стара Загора  | StandartNews.com

Стара Загора. С премиера на "Крал за един ден", малко познатата у нас комична опера на Джузепе Верди, храмът на белкантото в Стара Загора ще отбележи 200-годишнината на големия композитор.

"Това е първата подобна творба на Верди. По света я играят постоянно, нямам обяснение защо е отбягвана у нас, може би заради специфичните и трудни гласове", предположи директорът на трупата Петко Бонев. Той се надява до старта на новия сезон в началото на септември да бъде определен постановъчният екип и солистите и да започнат репетициите. Освен солисти от старозагорската трупа при всички случаи щели да бъдат поканени и гастрольори. Премиерата на "Крал за един ден" най-вероятно ще е в края ноември.

Джузепе Верди, дал на света оперни шедьоври като "Риголето", "Набуко", "Аида", "Травиата", "Фалстаф", е роден на 10 октомври 1813 г., а цялата 2013-а е посветена на прочутия маестро. Успоредно с подготовката за честването на годишнината на големия италиански композитор новият оперен шеф готви изненади за старозагорската публика и за Световния ден на музиката - 1 октомври, и за Празника на Стара Загора - 5 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай