Наясно ли сме ромите спазват ли правилата?

Такива квартали има във всеки град, пламне ли заразата там, пламва и градът

Наясно ли сме ромите спазват ли правилата? | StandartNews.com

На изходите на ромския квартал „Изток“ в Луковит е въведено засилено полицейско присъствие.

В квартала се провежда разяснителна кампания сред местното население относно заразата с коронавирус и какви мерки трябва да се взимат, спазването на карантината и наказателната отговорност при нейното нарушаване.

Във връзка с извънредното положение в страната и въведените строги противоепидемични мерки директорът на Областна дирекция на МВР-Ловеч, ст. комисар Милен Маринов и окръжният прокурор Валентин Вълков се срещнаха с представители на ромските общности от Луковит и селата в общината. На срещата е обсъдено конкретното съдействие, което ромските представители ще окажат на органите на реда и администрацията в извънредната ситуация.

Екипи от служители на районното управление и ромски представители обикалят махалите и ще обясняват на ромското население строгите правила, ще наблюдават за проява на симптоми и за спазване на превенцията и карантината.

От днес допълнително два патрулни автомобила ще се включат в организацията за квартал „Изток“ в Луковит, като се въвежда и пропускателен режим. От полицията имат готовност за предприемане и на още по-строги мерки в ромския квартал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай