Най-новото от синоптиците! Кога се разваля времето

Максималните температури днес ще са между 15° и 20°, в София - около 15°

Най-новото от синоптиците! Кога се разваля времето | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево. Ще остане ветровито, с умерен, по поречието на Дунав и Лудогорието - силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури значително ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°, в София - около 15°.

В планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 5°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по северното крайбрежие - силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 15° - 16°, температурата на морската вода е 6° - 7°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В сряда ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне. В четвъртък облачността ще се увеличи и в петък ще е предимно значителна. На отделни места ще превали слаб дъжд. През първия ден ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток; през втория - вятърът постепенно ще стане от южната четвърт, в повечето райони ще е слаб. Дневните температури ще се понижат, но ще се задържи топло за периода. В събота облачността ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще е югозападен, в Източна България ще се усили и температурите отново ще се повишат. В неделя облачността ще се увеличава и вплътнява, по-късно на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен, в източната половина от страната и северно от планините временно силен югозападен вятър. В началото на следващата седмица ще преобладава облачно време, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Вятърът ще се смени с изток-югоизточен, ще бъде слаб до умерен и ще започне понижение на дневните температури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай