Нашенци викаха за Мадуро пред венецуелското посолство

Плакати за солидарност с Николас Мадуро и призив: "Долу ръцете от Венецуела" издигнаха пред посолството поддръжниците на властта в Каракас...

Нашенци викаха за Мадуро пред венецуелското посолство | StandartNews.com

Българи се събраха днес пред посолството на Венецуела в София, за да изразят подкрепа за действащия венецуелски президент Николас Мадуро, предаде БНР. Митингът е на фона на засилващите се призиви от европейски държави за произвеждането на нови президентски избори във Венецуела.

Плакати за солидарност с Николас Мадуро и призив: "Долу ръцете от Венецуела" издигнаха пред посолството поддръжниците на властта в Каракас.

"Мадуро, той е представител на 99% от венецуелския народ. Поредният долен сценарий на щатите за намеса в една или друга страна. Американският президент в Туитър казва, че изборът на народа не важи", каза един демонстрант.

"Защитавайки избора на венецуелския народ да живее по-добре, защитаваме и нашето право да живее по-добре българският народ. Независима България, една социална страна...", добави друг.

Пред БНР посланикът на Венецуела в България Ориета Капони припомни, че представители на партия "Воля" са изразили подкрепа за Мадуро:

"Просто е невероятно, че президент на друга държава, какъвто е президентът Доналд Тръмп, определя кой е президентът на Венецуела. Не мога да кажа колко бързо ще приключи това. Защото още когато през 1998-ма година Уго Чавес спечели изборите, от онзи момент насам, трябваше да се борим срещу различни опити за държавен преврат. Не знам какво би казало българското правителство. Но вероятно ще изрази общата позиция на Европейския съюз. Но много български депутати и евродепутати, които подкрепят позицията за избраната власт във Венецуела".

В петък външният министър Екатерина Захариева призова за спокойствие в страната, както и да се чуят призивите за нови демократични избори за президент.

Венецуела отхвърли призивите на няколко европейски държави до 8 дни да има нови избори и че ако не го направи ще признае властта на опозиционера Хуан Гуайдо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай