Наш лекар стана абсолютен хит! Сравниха го с Бог

Какъв коментар написа и Неделя Щонова

Наш лекар стана абсолютен хит! Сравниха го с Бог | StandartNews.com

Вълшебни думи за наш лекар, превърнал се в хит в социалните мрежи и сред пациентите.

Шефът на Спешното отделение в Пловдив доц. д-р Кирил Атлиев стана хит в социалните мрежи. Името му се споменава през няколко минути, съпроводено с похвали и случки, при които професионалистът е помогнал за спасяването на живот.  При един от последните случаи при Атлиев се озовала д-р Неделя Щонова - популярната водеща на предаването „Светът на здравето“, предаде "Марица".

Тя придружила свой близък, който пострадал. След това описа и преживяното в публикация в социалните мрежи.  "Наоколо по земята всичко беше в кръв, сигурно имаше около половин литър...струята се изстрелваше нагоре от някакъв кръвоносен съд, подобно гейзер и капките летяха навсякъде.

Приличаше на огнен вулкан, бълващ алена лава, която се издига на около метър над земята.

В първия миг се зачудих това артериална кръв ли е, венозна ли е? Но всичко се случва внезапно, за секунди, с мой близък. Не припаднах.

Озовахме се в спешното. При доц. д-р Кирил Атлиев - началник на Спешно отделение в Университетска болница „Свети Георги”, Пловдив. Голям.

По-голям. Найголям! Той!

Доц. д-р Кирил Атлиев. Фар в мрака!

Истински лекар. Дълбок и овладян.

Той знае стойността на всяка дума. Работи с умение, чувства всичко и остава изключително хладнокръвен.

Точен, човечен, спокоен ... но и бърз ... слуша, гледа, действа, успокоява страхове всякакви, проявява невероятно чувство за хумор ... докато овладява всякаква спешност. Абсолютно прекрасен лекар. При това с душа. Благодарим ти, доц. Атлиев", написа д-р Щонова. 

Тв водещата допълва, че всичко е минало и завършило добре. На излизане от операционната зала, я заговаря следващият пациент на д-р Атлиев.

Щонова предава и неговите думи:  "- Ей тоя човек ... виждаш ли го ...?! - ми казва пациентът и сочи доц. Атлиев. - Той е голяма работа, Бог е.

Но ... докато на света има доц. д-р Кирил Атлиев и лекари, като него, които ни помагат да намерим себе си и съдбата си, които се раздават от сърце за сърцата на познати и непознати ...Този свят, няма да изчезне!", убедена е тв водещата. 

Нейният пост предизвика вълна от комплименти и благодарност към д-р Атлиев. Десетки са разказали своите истории - как шефът на Спешното ги е спасил, когато са се нуждаели от помощ, пише Петел.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай