Напечатаха лаптоп на 3D принтер

Напечатаха лаптоп на 3D принтер | StandartNews.com

Първият лаптоп, напечатан на 3D принтер, бе пуснат в продажба във Великобритания, съобщи в. "Дейли Телеграф". По думите на създателите му Pi-Top има всички функции на обикновен ноутбук, макар да не разкриват всичките му технически характеристики. Знае се само, че той работи под управлението на операционната система Linux и популярния миникомпютър Raspberry pi.

Напълно готов Pi-Top потребителите могат да си купят не по-рано от май. Отделните компоненти на лаптопа обаче вече са достъпни и от тях могат да се възползват собствениците на повечето домашни 3D принтера, за да си сглобят напълно работещо устройство. Стойността на комплекта е около 300 долара и в него влизат всички необходими готови компоненти (Raspberry pi и другите електронни компоненти, дисплей с диагонал 13 инча, кабели, батерия и др.), както и шаблон, с помощта на който може да бъде отпечатан корпусът на бъдещия лаптоп.

Потребителят сам избира какъв да е цветът на корпуса, а при желание може да нанесе на него допълнителни символи, като инициалите си. Pi-Top е дело на възпитаника на Оксфордския университет инженер Райън Дануди и на програмиста Джес Лозано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай