Четвъртък,

Нагли протестъри лъжат, че няма да блокират Тракия

От: Рачо Рачев -
Нагли протестъри лъжат, че няма да блокират Тракия
A
A
A

Въпреки обещанието си да проведат само разрешено автомобилно шествие, хора от протеста на изхода на Стара Загора изведнъж се провикнали, че обявяват гражданско неподчинение и тръгнали да блокират магистралата. това стана ясно от изявление на комисар Илиян Илиев от Охранителната полиция в града на нарочно свикана пресконференция.

Магистралата е високоскоростен път и излизането и спиране на необозначени места носи твърде големи рискове, категоричен бе Илиев.

"На 31 юли получихме уведомление от общината за заявен протест на територията на града от езеро Загорка до новото кръгово движение. Проведени са срещи с организаторите на мероприятието. Още на разговорите те казаха, че искат да блокират магистрала "Тракия" и ние тогава им обяснихме, че блокирането на магистралата носи много рискове и тя е много натоварена", добави полицаят.

"Те не се съгласиха и започнаха с разрешеното автомобилно шествие, след което прекратиха шествието и казаха, че преминават към гражданско неподчинение и ще блокират движението в двете посоки на магистралата. Това наложи същите да бъдат спрени на летището край Стара Загора. Това наложи същите да бъдат спрени на летището край Стара Загора", каза той.

На въпрос защо не са допуснати до магистралата, Илиян Илиев отвърна: "Сами знаете, че автомагистралата е високоскоростен път. Излизането и спиране не необозначени места носи твърде големи рискове, които не желаем да поемем".

Аз водя разговори с протестиращите. Не сме им ограничили правата и свободите относно протеста, уточни той.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички